Novinky

          • Krajské kolo OLYMPIJSKÉHO ODZNAKU VŠESTRANNOSTI

          • Včera sa naši druhostupniari zúčastnili na krajskom kole Olympijského odznaku všestrannosti. Program bol naozaj pestrý a okrem súťažných disciplín mali organizátori pripravené rôzne aktivity, kde sa decká mohli zabaviť počas prestávok. To, že sme skvelý tím naši športovci dokázali snáď všetkým, pretože keď sa všetky ich výsledky sčítali, oni skončili na úžasnom 2. mieste! Každý jeden priložil ruku k dielu a aj to je dôvod, prečo sa im včera tak darilo. Postup do celoslovenského kola nám tak aj po roku ušiel, no my vieme, na čom treba popracovať a sme odhodlaní stále sa zlepšovať. :-) Ďakujeme vám, veľmi sa z vás všetci tešíme a nech vám radosť zo športu zostane čo najdlhšie.

          • Okresné kolo vybíjanej

          • 12.3. sa naše šikovné druhostupniarky zúčastnili na okresnom kole vo vybíjanej. Snažili sa, čo im sily stačili, no na postup ďalej to bohužiaľ nestačilo. Umiestnili sa na 4. mieste, za čo im samozrejme patrí pochvala a poďakovanie za vzornú reprezentáciu našej školy. Dievčatá, pre nás ste aj tak víťazky. :-)

          • Misie v škole s bratmi kapucínmi

          • Ľudové misie sú každých cca 10 rokov súčasťou života dubnickej farnosti. Keďže na škole máme možnosť výberu medzi NBV a ETV, boli rodičia oslovení s možnosťou účasti svojho dieťaťa počas jednej vyučovacej hodiny s bratmi kapucínmi. Rodičovský výber žiakov dal priestor pre spev, scénku s vysvetlením základných právd viery.

            Akcia bola realizovaná 11.3.2024 pre 1. - 4. ročník cez 2. vyučovaciu hodinu a cez 3. vyučovaciu hodinu pre 5. - 9. ročník.

          • Okresné kolo florbalu

          • Dnes sa naši chlapci zúčastnili okresného kola vo florbale. Išlo im to naozaj dobre o čom svedčí aj ich umiestnenie. Skončili na peknom 2. mieste a postup do krajského kola im ušiel naozaj iba o vlások. Znamená to pre nás jediné - popracovať na sebe a v ďalšom školskom roku sa opäť posnažiť o čo najlepšie možné umiestnenie. :-)

          • Okresné kolo súťaže Midicool volley

          • Minulý týždeň sa žiaci 2. stupňa - chlapci aj dievčatá zúčastnili súťaže Midicool volley (tzv. štvorkový volejbal), kde chlapci získali 3. miesto a dievčatá sa umiestnili na 2. mieste. Ďakujeme im za peknú reprezentáciu školy a budeme radi, ak ich volejbal bude baviť aj naďalej. :-)

          • Spolupracujeme s Dubnickým kaštieľom :) Natočili sme propagačné video!

          • V stredu sa naši žiaci deviateho ročníka zúčastnili skvelého vzdelávacieho programu, ktorý organizuje Dubnický kaštieľ pre žiakov základných škôl s názvom Nekazme si príbeh pravdou, v rámci ktorého sme natočili propagačné video tohto programu, ktoré sa bude zdieľať po širokom okolí nášho kraja!

            Ďakujeme krásne našim žiakom redakcie za skvelú spoluprácu a reprezentáciu školy!

          • SWAP kníh

          • Milí žiaci,

            vy už dávno viete, že MAREC JE MESIAC KNIHY a my vieme, že radi čítate. Preto sme si pre vás pripravili novinku, tzv. SWAP kníh.

            SWAP funguje na princípe výmeny:

            1. Prineste knihy, ktoré už nečítate, ale stále sú v dobrom stave do školskej knižnice od utorka 12.3.24 do utorka 19.3.24. Zbierať budeme iba knihy vhodné pre deti a mládež (3-15 rokov), encyklopédie, prípadne atlasy.
            2. Za každú prinesenú knihu dostanete kupón, ktorý si budete môcť vymeniť za inú knihu, ktorú si vyberiete. To znamená, že koľko knižiek prinesiete, toľko nových kníh si môžete odniesť.

            „ Swapovať“ budeme v piatok 22.3.24 od 12:00 h.          

            Zvyšné knihy, ktoré sa na SWAPE nevymenia, budú ponúknuté žiakom, ktorí sa výmeny nezúčastnia, prípadne sa darujú na charitu.

            Zapojením sa do swapu urobíte radosť nielen sebe, ale aj vašim spolužiakom.

            Ďakujeme.

          • Čachtický hrad s DEMIVISION :)

          • Keďže súťaž sa blíži, rozhodli sme sa zamakať aj cez víkend a ísť si pozrieť Čachtický hrad, ktorý obývala Bátorička dozvedeli sme sa mnoho ďalších informácií, ktoré určite zužitkujeme v ďalších vzdelávacích videách, na ktorých ideme svižne pracovať :)

            Vzdelávacie video o Čachtickom hrade už čoskoro!

            #demivision#nahrade#cachtickyhrad#finisujeme

          • KÁVIČKA S DEMITROVKOU ZA NAMI!

          •  

            Dnes sme organizovali každoročnú predzápisovú Kávičku s Demitrovkou, kde sa mohli rodičia predškolákov stretnúť s logopedičkami, špeciálnym pedagógom, s vedením školy či s pani učiteľkami, ktoré nastupujú do 1. ročníka.

            Samozrejme, nemohli chýbať ani členovia nášho DEMILEARN-u, ktorí sa venovali všetkým rodičom a deťom a predstavovali im vzdelávaciu platformu či nový youtube kanál prostredníctvom informačných letáčikov s QR kódmi.

            Budúci školáci si mohli vyskúšať rôzne zábavné a interaktívne hry, ktoré rozvíjajú ich predstavivosť a ponúkajú nové informácie.

            Taktiež nemožno zabudnúť ani na umelecko-zábavnú činnosť, maľovanie na tvár, ktorú mala pod palcom pani učiteľka Mgr. Gajdošová s jej žiačkami 7. ročníka a so svojím umeleckým talentom vyčarila úsmev na tvári nejednému školákovi :) 

            Ďakujeme všetkým za návštevu a tešíme na všetkých na našom zápise! :) 

        • Biologická olympiáda
          • Biologická olympiáda


          • Do okresného kola Biologickej olympiády v kategórií C- TP nám po úspešnom absolvovaní školského kola postúpili 2 žiačky deviateho ročníka. Barborka Vangoríková sa stala úspešnou riešiteľkou a získala krásne 4. miesto a Ninka Baginová sa umiestnila na 11. mieste. Obom dievčatám gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov.

          • DEMITROVKA DNES FANDILA SPARTAKU!

          • Dnes sme prišli fandiť našim dubnickým hokejistom!

            Vyrábali sme transparenty, fandili sme, viacerí aj v kotli, povzbudzovali a na štadióne nemohli chýbať ani naše roztlieskavačky, ktoré počas celého zápasu spríjemňovali spartak atmosféru :).

            Ďakujeme HK Spartak Dubnica za skvelý zážitok! 

          • Okresné kolo Dejepisnej olympiády

          • Po úspešnom absolvovaní školského kola postúpili do okresného kola Dejepisnej olympiády naši žiaci v dvoch kategoriách: Nina Baginová, Dominik Kováčik (kategória C), Nina Turzová, Liliana Klobušická( kategória E). V okresnom zastúpení sa naši "dejepisári" nestratili, Nina Turzová obsadila krásne 4. miesto a bola úspešnou riešiteľkou v kat. E, Liliana Klobušická sa umiestnila na 11. mieste. Nina Baginová obsadila taktiež pekné 6. miesto a Dominik Kováčik 9. miesto v kat. C a obaja boli úspešní riešitelia Dejepisnej olympiády. 

            Srdečne blahoželáme!!!

          • DEMIVISON má 2 nové vzdelávacie videa o historických pamiatkach nášho mesta! 

          • Redakcia Demitrovky nezaháľaľa a tvrdo pracovala aj počas jarných prázdnin na nahrávkach a videách, ktoré majú vzdelávací obsah a prezentujú historické pamiatky nášho mesta. Dnes ide o Park Jána Baltazára Magina a Grottu s vyhliadkovou vežou, tzv. Babylon. 

            Čoskoro bude pre vás sprístupnená aj webová stránka, na ktorej žiaci intenzívne pracujú, kde si bude každý môcť overiť svoje vedomosti aj prostredníctvom zábavných a interaktívnych cvičení :) 

            Príjemné pozeranie! 

             

          •  DEMIVISION má YOUTUBE kanál

          • Náš vzdelávací projekt DEMIVISON - Po stopách histórie Trenčianskeho kraja, dostal novú verziu! 

            Naša redakcia i počas prázdnin poriadne maká, pretože vedia, že súťaž Junior Internet klope na dvere a my chceme toho stihnúť do marca ešte veľmi veľa.

            Všetky videá našej redakcie v rámci DEMIVISON si môžete pozrieť na tomto odkaze:  https://youtube.com/@DEMIVISION38?si=Rco2Z-y5z5Vqq0nM  alebo vám ich pridávame sem :) 

            Podporte nás odberom a, ak sa vám páči práca našej redakcie, zanechajte komentár.  

            Videí a nápadov majú naši deviataci v repertoári ešte neúrekom, tak im držme palce, aby sme ich vzdelávacie videá mohli zočiť čím skôr !

            Tak let´s go, Demivison!

          • DEMIVISON - nový vzdelávací projekt redakcie DEMITROVKY

          • DEMIVISION  

            Náš nový vzdelávací projekt týchto mladých, šikovných, kreatívnych mladých ľudí z 9.B plných odhodlania a toho správneho drivu!

            Môžete sa tešiť na:  

            rôzne informácie a zaujímavosti po našich potulkách po historických pamiatkach  

            - vzdelávací obsah  

            interaktívne kvízy s QR kódmi o historických pamiatkach nášho mesta a širokého okolia  

            Redakcia, bravo!  

            Redakcia, skvelá práca! 

            A ako vznikol DEMIVISION? Pozorne pozerajte! :) 

          • Máme 3. miesto v krajskom kole....A SLOVO BOLO U BOHA! 

          • Máme 3.miesto v krajskom kole....A SLOVO BOLO U BOHA!  

            Na konci januára sme sa zúčastnili krajskej sútaže v recitácii,kde našu školu reprezentovali traja žiaci,Dianka Psotová 5.a,Olívia Ovčačíková 7.b a Matejko Košinár 3.b.  

            Konkurencia bola naozaj vysoká,avšak nášmu Matejkovi Košinárovi sa podarilo obsadiť krásne 3.miesto. 

            Ďakujeme našim žiakom za reprezentáciu školy a prajeme im veľa úspechov v ďalších súťažiach.