Novinky

          • Rodičovský majáles

          • charitatívna zábava, výťažok bude venovaný na školské aktivity pre deti MŠ a žiakov školy

            Vážení rodičia, kolegovia, priatelia a absolventi školy.

            Predseda Rady rodičov rodičovského združenia pri ZŠ s MŠ Ing. Marián Bielik a riaditeľ školy Mgr. Oto Bača Vás týmto pozývajú na charitatívnu rodičovskú zábavu s názvom Rodičovský majáles, ktorého výťažok sa použije na činnosť, nákup pomôcok a aktivít pre žiakov a a deti zo školy a škôlky. Majáles sa bude konať v priestoroch školy dňa 14.5.2022 so začiatkom o 17:30 hod. Vstupenky si treba zakúpiť do 6.5.2022 na sekretariáte školy alebo u triednej učiteľky. Cena vstupenky je 20€/ osoba, po 30.4. je cena 25€/ osoba. V cene vstupenky je večera + polnočná kapustnica, do tanca hrá DJ ROBO. Pripravená je TOMBOLA a bohatý sprievodný program. Občerstviť sa môžete v bufete. 

        • Máme prvý školský blog - DEMIBLOG :)
          • Máme prvý školský blog - DEMIBLOG :)

          •  DEMIBLOG je na svete ! 

             V školskom roku 2021/2022 sa otvoril v našej Demitrovke redakčný krúžok, prostredníctvom ktorého sa naši žiaci môžu dozvedieť veľa vecí, osvojiť či zopakovať si rôzne vedomosti z rôznorodých oblastí vzdelávania . Samozrejme, tento blog nie je len o tom! Viac sa dočítaš v článku :) 

             
        • LEAF - Premena školy zvnútra :)
          • LEAF - Premena školy zvnútra :)

          • Na konci týždňa sme absolvovali školenie učiteľov v programe LEAF  "Premena školy zvnútra" pod vedením mentorov Vierka Lasáková a David Králik. Cieľom je priniesť Vašim deťom zlepšenú kvalitu vyučovania,  lepsiu klímu na hodinách, ktorá je  prevenciou pred patologickými javmi, akými sú napríklad šikanovanie.
          • Nástup žiakov do školy od 10.1.2022

          • Podľa školského COVID semaforu

            Žiaci nastúpia do školy podľa pravidiel školského Covid semaforu. (Opatrenia sú rovnaké ako pred prerušním vyučovania pred prázdninami)

            Čo treba splniť pred nástupom:

            - každý žiak musí mať 2 ks rúška

            - rúško sa nosí aj v triede

            - vyplniť na EDUPAGE bezpríznakovosť žiaka (prípadne priniesť a odovzdať TU tlačenú podobu)

            - informujte svojho triedeho učiteľa o výnimke z karantény (očkovanie dieťaťa alebo prekonanie  dieťaťa COVID 19)

            - ak ste si požiadali o Ag samotesty, otestujte svoje dieťa a informujte o výsledku prostredníctvom EDUPAGE pred nástupom žiaka do školy

             

        • Demitrovka pomáha :)
          • Demitrovka pomáha :)

          • Demitrovci, spojme opäť sily a pomôžme tam, kde je to potrebné ❤️
            Vsetci sa už určite tešíme na Vianoce, a tie su aj o dobrých skutkoch a zázrakoch. Máme možnosť spraviť malý zázrak pre rodiny, ktoré sú v núdzi. Darujme trvanlivé potraviny a hygienické potreby a uľahčime život našim kamarátom. Zbierka na škole prebieha do 14.12. 2021. Každý zázrak sa začína dobrým úmyslom❤️ ĎAKUJEME 🙏
        • Mikuláš v našej Demitrovke :)
          • Mikuláš v našej Demitrovke :)

          • Mikuláš v našej Demitrovke 🎅🏻
            I do našej Demitrovky dnes zavítal sv. Mikuláš so svojimi pomocníkmi 🙂 Naše deti naozaj veľmi poslúchali, takže tentokrát čert nemal žiadnu prácu 🙂.
            Veľmi pekne by sme sa chceli poďakovať pánovi primátorovi Mgr. et Mgr. Peter Wolf - primátor za krásne mikulášske balíčky pre naše deti 🙂
            Prajeme všetkým kràsneho sv. Mikuláša, milí demitrovci!❤️ Foto v článku :) 

            #mikulas#demitrovka#posluchalisme👍
             
        • Deň Pavla Demitru
          • Deň Pavla Demitru

          • Počas Dňa Pavla Demitru, 29.11.2021, kedy by náš Paľko Demitra oslávil 47. narodeniny, sme, aj keď v obmedzenom režime, športovali. Čakal nás zaujímavý biatlon a vyučovanie bolo prispôsobené práve tomuto dňu. Viac v článku. 
          • Peter Šťastný na "Demitrovku" nazabudol

          • Nová kniha SUPER SLOVÁCI/SUPER SLOVAKS

            Dňa 18.11. 2021 dorazil do našej školy balík. Po otvorení, sme v ňom našli 20 ks kníh s názvom SUPER SLOVÁCI / SUPER SLOVAKS. Autormi kníh sú Zuzana Palovic, Gabriela Bereghazyova, David Keys. Kniha vyšla v nakladateľstve GLOBAL SLOVAKIA v spolupráci s vydavateľstvo EZOPO v roku 2021. V knihe nájdete príbehy 50 osobností Slovenska v slovenskej aj anglickej mutácii. Zastúpené sú historické osobnosti, vedci ,politici, umelci aj športovci. 15 kníh nájdete v našej školskej knižnici a ďalšie čakajú ako odmena talentovaným žiakom. Knihy budú využívať na hodinách vlastivedy, fyziky, dejepisu aj anglického jazyka. Publikácia je ilustrovaná maľbou, ukážky sú v galérii. Ďakujeme za tento dar, Peter Šťastný!

                                                                                                                                      riaditeľ školy Mgr. Oto Bača

          • Projekt Menej psychológie, viac pohybovej aktivity

          •  

            Názov projektu:                       Menej psychológie, viac pohybovej aktivity

            Kód projektu v ITMS2014+:                 312011AHW7

            Miesto realizácie projektu:                 Trenčiansky kraj

            Výzva:                                                        OPLZ-PO1/2019/DOP/1.1.1-01

            Operačný program:                               Ľudské zdroje

            Prioritná os:                                             Vzdelávanie

             

            Špecifický cieľ:     Zvýšiť inkluzívnosť a rovnaký prístup ku kvalitnému vzdelávaniu a zlepšiť výsledky a kompetencie detí a žiakov.

            Cieľ projektu:       Zlepšenie študijných výsledkov žiakov základných a stredných škôl v oblasti telesnej výchovy a športu, ako aj zabezpečenie zlepšeného študijného procesu prostredníctvom zvýšenej kvalifikácie pedagogických a odborných zamestnancov základných a stredných škôl v zmysle platnej legislatívy.

            Termín realizácie projektu:   07/2021 – 12/2023

            Cieľové skupiny:

            1. Žiaci základných a stredných škôl vrátane žiakov so špeciálnymi výchovnovzdelávacími potrebami
            2. Pedagogické a odborní zamestnanci základných a stredných škôl v zmysle platnej legislatívy

             

            Hlavná aktivita projektu:    

            • Aktivity zamerané na zlepšenie školskej úspešnosti žiakov vrátane žiakov so špeciálnymi výchovnovzdelávacími potrebami
            • Podpora športového potenciálu u žiakov, ktorá bude viesť k zlepšeniu ich športových výsledkov a k zlepšeniu ich zdravotného stavu, s podporou zdravého životného štýlu a stravovacích návykov

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

            www.minedu.gov.sk                            www.sporttube.sk                        www.esf.gov.sk

             

            „Tento projekt sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu

            a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci

            Operačného programu Ľudské zdroje.“

             

          • Čo vieš o Pavlovi Demitrovi

          • Vedomostný kvíz

            Vedomostný kvíz je určený žiakom základnej školy. Vyplmiť kvíz môžete po kliknutí na odkaz pod textom. Kvíz začína od 20.9. a bude dostupný do 28.11.2021. 29.11. počas "Dní Pavla Demitru" budú vylosovaní 2 výhercovia z tých  účastnkovi, ktorí správne odpovedia na kvízové otázky. Hlavnou cenou budú hokejky darované našimi reprezentantmi Martinom Chromiakom a Samuelom Kňažkom. Všetci účastníci dostanú malú pozornosť.

          • 10 výročie smrti Pavla Demitru 7.9.2021

          • Do našej školy už chodia aj deti, ktoré v čase nehody ešte nežili. Dnes je tá správna príležitosť prestať vnímať osobu Pavla Demitru len ako obeť leteckého nešťastia a určitú „senzáciu“ s tým spojenú. Dnes si treba uctiť jeho pamiatku a hlavne pripomenúť žiakom vlastnosti nášho Paľka, ktorými oplýval a ktoré ho predurčujú stať sa pre nich životným vzorom.

            Česť jeho pamiatke

             

            Nakoľko nám pandémia nedovoľuje usporiadať hromadnú celoškolskú športovú akciu, ktorú sme nazývali Dni Pavla Demitru, pripravili sme o Paľkovi kvíz z jeho životopisu a jeho vlastnostiach. Cenou budú hokejky od S. Kňažka a M. Chromiaka, ktoré nám darovali pri svojej návšteve.

          • VYHLÁSENIE 2. KOLA VOĽBY DO RŠ 2021-2025

          • Nakoľko sa v prvom kole voľby členov (zástupcov rodičov ZŠ) do Rady školy nezúčastnilo minimálne 50% oprávnených voličov, volebná komisia v zmysle Volebného poriadku do Rady školy ZŠ s MŠ Pavla Demitru 2021-2025 vyhlasuje druhé kolo volieb do rady školy, ktoré sa uskutoční dnes t.j. 10.6.2021 od 16:30 do 17:30 hod v školskej jedálni. Vyzývam rodičov na účasť vo voľbách. r.š. Mgr. Oto Bača

          • Fast heroes - Aj deti sa môžu stať hrdinami a zachrániť život

          • Deti z našej školy sa zapájajú do celoeurópskej iniciatívy Hrdinovia FAST, ktorej cieľom je vzdelávať deti o príznakoch cievnej mozgovej príhody a naučiť ich zavolať prvú pomoc včas. Na Slovensku realizuje kampaň pacientska organizácia Sekunda pre život a záštitu nad týmto projektom preberalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu. Základné a materské školy, ale aj jednotlivci, sa môžu prihlásiť do bezplatného päťtýždňového vzdelávacieho programu Hrdinovia FAST  cez oficiálnu webovú stránku https://bit.ly/hrdinovia_112.