Novinky

          • 🧘‍♀️ OTVORENIE WELLBEING PRIESTORU A NORDIC WALKING CHODNÍKA🤸

          • V utorok sme na Demitrovke mali rušno:

            Otvorili sme wellbeing priestor, ktorý nám pomôže cítiť sa v škole ešte lepšie a príjemnejšie. Týmto spôsobom opäť vyjadrujeme vďaku firme Hanon Systems Slovensko s.r.o. a o.z. SRRZ pri ZŠ s MŠ Pavla Demitru za umožnenie realizácie tohto projektu.

            Pred slávnostným otvorením sme si pozreli krásne vystúpenie detí zo 4.B pod vedením p. učiteľky Mgr. Slávky Strnádovej.

            Našu novú "učebňu" potom rovno využili žiaci redakčného krúžku, ktorí predviedli ukážku hodiny slovenčiny, kde demonštrovali ako sa dá využiť ich vzdelávacia platforma Demilearn v rámci vyučovania.

             

            Slávnostne sme otvorili aj nordic walkingový chodník, ktorý môže slúžiť okrem nadšencov tohto športu i všetkým obyvateľom Dubnice, pretože má aj vzdelávací charakter. Momentálne sa pozdĺž chodníka nachádza 12 multimediálnych tabúľ s QR kódmi, z ktorých sa môžete naučiť niečo o kolobehu vody, histórii nášho mesta a iných témach či už z odvetvia biológie, histórie či ekológie.

            Za pomoci certifikovaných inštruktoriek Andrey Ručkovej a Gabiky Likavskej sme si nordic walking aj vyskúšali a na vlastnej koži sme pocítili príjemný dopad tohto športu na ľudské telo. Zašportovať si s nami prišli aj starkí z centra pre seniorov Dubina, ktorí nám aj v ich krásnom pokročilom veku ukázali, že dobrá nálada a aktívny prístup k životu sa naozaj oplatí.

             

            Ako "odmenu" za super športový výkon sme starkých pozvali na divadlo o Mrázikovi a lesných mužíčkoch, ktoré bravúrne zahrali žiaci z ŠKD pod vedením p. vychovávateľky Zuzky Kaprálikovej a vyslúžili si standing ovation. Divadlo malo taký úspech, že domov pre seniorov Dubina si našich divadelníkov vyžiadal na ďalšie vystúpenie priamo u nich v centre.

             

            Za tento úžasný deň plný zážitkov vďačíme samozrejme aj pánovi primátorovi Mgr. et Mgr. Petrovi Wolfovi, pani viceprimátorke Mgr. Andrei Blajskovej a pani prednostke Ing. Silvii Kiačikovej, že nás poctili svojou návštevou pri tejto výnimočnej udalosti.

          • Čo vieš o hviezdach?

          • Dňa 21.3. 2024 sa v Centre voľného času Včielka v Púchove konalo regionálne kolo 34. ročníka celoslovenskej astronomickej súťaže Čo vieš o hviezdach? V 1. kategórii našu školu reprezentoval Martin Mádr, ktorý vo svojej kategórii obsadil krásne 2. miesto a postupuje do krajského kola, ktoré sa uskutoční 23. apríla 2024 v priestoroch hvezdárne v Partizánskom. Prajeme veľa úspechov!(fotografie nám poskytlo Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici)

          • Svetový deň vody v 2.A 💧


          • Dnešný deň sa niesol v znamení vody. Využili sme hodinu prvouky, na ktorej sa druháci bližšie dozvedeli o význame vody a ako ekologicky s vodou zaobchádzať. Žiaci pracovali v skupinách, ktoré si neskôr overovali svoje vedomosti v kvíze o vode. A ako vzniká dážď? To zistili druháci pomocou experimentu. 

          • Biblická olympiáda

          • Dňa 21.3.2024 sa v Katolíckom dome v Dubnici nad Váhom konalo okresné = dekanátne kolo  Biblickej olympiády. Nevyhnutnosťou bolo naštudovanie kníh biblie Gn 12-36 / Dan 1-6; 13 / Jn / Žalm 27. Súťaž mala 5 kôl. Naši súťažiaci sa umiestnili na 4. mieste s tesnou stratou 2.5 boda na víťazov. Zapojených bolo 9 škôl ilavského dekanátu.

            Súťažiacim veľmi ĎAKUJEME za vzornú intenzívnu prípravu a vysoko kvalifikovanú reprezentáciu školy.

          • PREVÁDZKA MŠ počas VEĽKONOČNÝCH PRÁZDNIN

          • PREVÁDZKA MŠ počas VEĽKONOČNÝCH PRÁZDNIN

            28.3.2024 a 2.4.2024

             

            Prevádzka MŠ pre prihlásené deti bude iba v budove č.85(,,malá škôlka“) a to nasledovne:

             

            Pavilón 1 (vchod od ,,Farby-laky“):

             

            1.trieda(prízemie)- deti z 1., 4., 5., 6., 7. a 8.triedy.

            2.trieda(poschodie)- deti z 2. a 3. triedy

             

             

            Vchod od ,,Panelákov“-Pavilón 2 bude z bezpečnostných dôvodov uzamknutý.

             

            Deti, ktorých rodičia neprejavili v prieskume záujem o MŠ počas jarných prázdnin, budú automaticky odhlásené zo stravy na tieto dni. Prevádzka MŠ v riadnom režime bude opäť od stredy  3.4.2024.

             

          • Testovanie 9 majú naši deviataci za sebou

          • Naši milí deviataci mali včera najťažšiu skúšku ročníka-monitor 9. 

            Celý čas neustále na sebe pracovali a včera ukázali zúročiť všetky svoje vedomosti v testoch matematiky a slovenčiny. Prišiel ich podporiť aj pán riaditeľ, ktorý im adresoval veľmi milé a povzbudivé slová. 

            Samozrejme, na nich nezabudli ani ich pedagógovia, ktorí ich neustále podporovali, dodávali motiváciu a silu do testov, ktoré ich čakali.

            Nech už to dopadne akokoľvek, pamätajte na to, že život nám prináša aj prekážky, ktoré musíme prekonať a nech ste to napísali akokoľvek, neprestaneme vás mať radi! :) 

          • Veľký úspech talentovanej žiačky z 9.B na TV POVAŽÍ

          • Našu majsterku Trenčianskeho kraja v slovenčine, Barborku Vangoríkovú z 9.B, si prišla pozrieť i TV POVAŽIE

            O mesiac a pol sa chystáme na celoslovenské kolo do Bratislavy a už sa tešíme na ďalšie nové skúsenosti, zručnosti a zážitky, ktoré získame :)

          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo II. stupeň

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN - II. stupeň máme za sebou!

            Minulý týždeň sme mali krásny literárny deň spojený s prekrásnymi prednesmi demitrovcov.

            Tento rok bola účasť mimoriadna, zapojilo sa 26 detí z druhého stupňa, z čoho sa veľmi tešíme.

            Hviezdoslavov Kubín otvorila Mgr. Monika Chromiaková, predsedníčka poroty, ktorá prekrásnymi slovami Hviezdoslava pohladila dušu nejedného recitátora.

            Tento rok spolu s predsedníčkou súťaže porotu tvorili pani učiteľky Mgr. Veronika Selešová a Mgr. Lucia Faltejsková, ktorých tento rok bola úloha vybrať tých najlepších naozaj náročná, pretože konkurencia bola obrovská, čo zdôraznil aj pán riaditel školy, Mgr. Oto Bača, ktorý si recitácie demitrovcov s radosťou pozrel.

            Napokon sa rozhodla takto:

            II.kategória - poézia

            1. miesto- Nelka Kameništiaková 6.B

            2. miesto - Damián Beňačka 5.B

            3.miesto - Sofia Kopilcová 5.B

            II. kategória - próza

            1.miesto-Dianka Psotová 5.A

            2.miesto- Sally Pitscheider 6.B

            3.miesto - Tamarka Hanušová 6.B

            III. kategória - poézia

            1.miesto- Dominik Kováčik 9.B

            2.miesto- Klára Hurtoňová 8.B

            3.miesto-Ninka Mráziková 8.A

            III.kategória - próza

            1.miesto-Barborka Vangoríková 9.B

            2.miesto-Olívia Ovčačíková 7.B

            3.miesto-Lilly Anna Prostináková 8.B

            Všetkým demitrovcov gratulujeme, pretože len to, že sa zúčastnili, je pre nás už jedna veľká výhra :)

            Na okresnom kole nás budú reprezentovať Barborka, Dominik, Nelka a Dianka a držíme im veľmi palce!!

          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo I. stupeň

          • Nedávno sme sa mali možnosť ponoriť sa do tajov neuveriteľne kreatívnych prednesov, ktorými oplývali naši nádejní recitátori . 

            Porotu tvorili Mgr. Veronika Selešová, Mgr. Ivana Bašnárová a Mgr. Lucia Faltejsková a na túto umeleckú súťaž sa prišiel pozrieť aj sám pán riaditeľ- Mgr. Oto Bača s pani zástupkyňou Mgr. Jankou Košinárovou.

            Organizáciu 1. stupňa zastrešila Mgr. Slávka Strnádová, ktorej organizačný talent sa len tak nezaprie , pretože navodila príjemnú a vznešenú atmosféru plnú vnútornej či vonkajšej motivácie tejto prestížnej súťaže  Každá recitácia bola jedinečná a porota mala naozaj veľmi ťažkú úlohu-vybrať tých najlepších.

            Tak napokon sa rozhodla takto:

            I.kategória- poézia: 1. miesto Simon Košinár 2. miesto Nikolka Huňová 3.miesto Damián Bagin 3. miesto Stella Pitscheider

            I.kategória-próza: 1. miesto - Rebeka Maňáková 2. miesto - Matej Košinár 3. miesto - Eduard Guričan 

            V okresnom kole v I.kategórii nás budú reprezentovať dnešní víťazi- Rebeka Maňáková a Simon Košinár .

            Všetkým víťazom srdečne gratulujeme a všetkým ostatným recitátorom ďakujeme za skvelú účasť a tešíme sa, že ich recitovanie tak napĺňa-minimálne tak, ako nás :) 

          • Okresné kolo Geografickej olympiády

          • Dňa 12.3.2024 sa konalo okresné kolo Geografickej olympiády, kde postúpilo 9 žiakov našej školy vo všetkých troch kategóriách E. F, G. V početnej konkurencii sa najlepšie darilo žiakom v kategórii G, kde Tomáš Belanský obsadil krásne 2. miesto, Elizabeth Tholtová 6. miesto, Martin Mádr 7. miesto a všetci traja boli úspešnými riešiteľmi. Všetkým srdečne blahoželáme a veríme, že ich elán a nadšenie pre geografiu bude pokračovať aj naďalej!

          • Krajské kolo OLYMPIJSKÉHO ODZNAKU VŠESTRANNOSTI

          • Včera sa naši druhostupniari zúčastnili na krajskom kole Olympijského odznaku všestrannosti. Program bol naozaj pestrý a okrem súťažných disciplín mali organizátori pripravené rôzne aktivity, kde sa decká mohli zabaviť počas prestávok. To, že sme skvelý tím naši športovci dokázali snáď všetkým, pretože keď sa všetky ich výsledky sčítali, oni skončili na úžasnom 2. mieste! Každý jeden priložil ruku k dielu a aj to je dôvod, prečo sa im včera tak darilo. Postup do celoslovenského kola nám tak aj po roku ušiel, no my vieme, na čom treba popracovať a sme odhodlaní stále sa zlepšovať. :-) Ďakujeme vám, veľmi sa z vás všetci tešíme a nech vám radosť zo športu zostane čo najdlhšie.

          • Okresné kolo vybíjanej

          • 12.3. sa naše šikovné druhostupniarky zúčastnili na okresnom kole vo vybíjanej. Snažili sa, čo im sily stačili, no na postup ďalej to bohužiaľ nestačilo. Umiestnili sa na 4. mieste, za čo im samozrejme patrí pochvala a poďakovanie za vzornú reprezentáciu našej školy. Dievčatá, pre nás ste aj tak víťazky. :-)

          • Misie v škole s bratmi kapucínmi

          • Ľudové misie sú každých cca 10 rokov súčasťou života dubnickej farnosti. Keďže na škole máme možnosť výberu medzi NBV a ETV, boli rodičia oslovení s možnosťou účasti svojho dieťaťa počas jednej vyučovacej hodiny s bratmi kapucínmi. Rodičovský výber žiakov dal priestor pre spev, scénku s vysvetlením základných právd viery.

            Akcia bola realizovaná 11.3.2024 pre 1. - 4. ročník cez 2. vyučovaciu hodinu a cez 3. vyučovaciu hodinu pre 5. - 9. ročník.

          • Okresné kolo florbalu

          • Dnes sa naši chlapci zúčastnili okresného kola vo florbale. Išlo im to naozaj dobre o čom svedčí aj ich umiestnenie. Skončili na peknom 2. mieste a postup do krajského kola im ušiel naozaj iba o vlások. Znamená to pre nás jediné - popracovať na sebe a v ďalšom školskom roku sa opäť posnažiť o čo najlepšie možné umiestnenie. :-)

          • Okresné kolo súťaže Midicool volley

          • Minulý týždeň sa žiaci 2. stupňa - chlapci aj dievčatá zúčastnili súťaže Midicool volley (tzv. štvorkový volejbal), kde chlapci získali 3. miesto a dievčatá sa umiestnili na 2. mieste. Ďakujeme im za peknú reprezentáciu školy a budeme radi, ak ich volejbal bude baviť aj naďalej. :-)

          • Spolupracujeme s Dubnickým kaštieľom :) Natočili sme propagačné video!

          • V stredu sa naši žiaci deviateho ročníka zúčastnili skvelého vzdelávacieho programu, ktorý organizuje Dubnický kaštieľ pre žiakov základných škôl s názvom Nekazme si príbeh pravdou, v rámci ktorého sme natočili propagačné video tohto programu, ktoré sa bude zdieľať po širokom okolí nášho kraja!

            Ďakujeme krásne našim žiakom redakcie za skvelú spoluprácu a reprezentáciu školy!

          • SWAP kníh

          • Milí žiaci,

            vy už dávno viete, že MAREC JE MESIAC KNIHY a my vieme, že radi čítate. Preto sme si pre vás pripravili novinku, tzv. SWAP kníh.

            SWAP funguje na princípe výmeny:

            1. Prineste knihy, ktoré už nečítate, ale stále sú v dobrom stave do školskej knižnice od utorka 12.3.24 do utorka 19.3.24. Zbierať budeme iba knihy vhodné pre deti a mládež (3-15 rokov), encyklopédie, prípadne atlasy.
            2. Za každú prinesenú knihu dostanete kupón, ktorý si budete môcť vymeniť za inú knihu, ktorú si vyberiete. To znamená, že koľko knižiek prinesiete, toľko nových kníh si môžete odniesť.

            „ Swapovať“ budeme v piatok 22.3.24 od 12:00 h.          

            Zvyšné knihy, ktoré sa na SWAPE nevymenia, budú ponúknuté žiakom, ktorí sa výmeny nezúčastnia, prípadne sa darujú na charitu.

            Zapojením sa do swapu urobíte radosť nielen sebe, ale aj vašim spolužiakom.

            Ďakujeme.

          • Čachtický hrad s DEMIVISION :)

          • Keďže súťaž sa blíži, rozhodli sme sa zamakať aj cez víkend a ísť si pozrieť Čachtický hrad, ktorý obývala Bátorička dozvedeli sme sa mnoho ďalších informácií, ktoré určite zužitkujeme v ďalších vzdelávacích videách, na ktorých ideme svižne pracovať :)

            Vzdelávacie video o Čachtickom hrade už čoskoro!

            #demivision#nahrade#cachtickyhrad#finisujeme